Trainingstherapie

Aan trainingstherapie wordt binnen onze praktijk op meerdere manieren invulling gegeven:

Individuele training of revalidatie:

Uw therapeut stelt op uw verzoek een op maat gemaakt trainingsprogramma samen, dat u onder individuele begeleiding van uw therapeut doorloopt. Neem contact op voor de kosten die hieraan verbonden zijn.

Zelfstandige training:

Om patiënten voldoende gelegenheid tot oefenen en trainen te bieden bij herstel van een klacht, kunnen zij tijdens hun fysiotherapeutische behandeltraject ook zelfstandig trainen. In een vooraf gepland traject kunnen zij met een individueel oefenprogramma gebruik maken van onze trainingsmogelijkheden. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Specifieke oefengroepen:

De specifieke oefengroepen zijn bedoeld voor patiënten met dezelfde klachten. Deelname aan deze groepen wordt, afhankelijk van uw zorgverzekeraar, vergoed. Op dit moment zijn wij aan het inventariseren welke groepen wij kunnnen implementeren of in voorbereiding op het begin maken met een aantal groepen. Wij hebben de intentie om in 2011 te starten kleine groepen (tot 4 personen) voor Obesitas bij volwassenen en Diabetes Mellitus. Meer informatie volgt wanneer deze programma’s klaar zijn.

Nieuws

PNE: Nieuwe innovatieve therapievorm in onze praktijk!

PNE (Percutaneous Needle Electrolysis) is een therapievorm waarbij onder controle van echobeeld een dry needling naald precies in het aangedane deel van een structuur wordt ingebracht en vervolgens kort een galvanische stroom toegediend krijgt.

Lees meer
Verantwoord bewegen in de hitte, waar moet je op letten?

Het is zomer maar tegelijk met die warmte komen ook de waarschuwingen: drink genoeg, vermijd de volle zon en kijk uit met al te zware inspanningen. Maar wat als je toch lekker buiten wilt bewegen?

Lees meer
Reden verlies kraakbeen bij niet bewegen ontdekt

Beweging is belangrijk voor je gewrichten. Als je te weinig beweegt, verdwijnt je kraakbeen.

Lees meer